MXO.nl > home
MXO.nl > nieuws
- De #1 motocrosswebsite van Nederland sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 
 
 
 


Tickle tekent bij Red Bull KTM USA.
dinsdag 19 september 2017
Een verrassing is het inmiddels niet meer maar de komst van Broc Tickle is door KTM bevestigd. De 27-jarige crosser uit North-Carolina wordt de teamgenoot van Marvin Musquin omdat Ryan Dungey en Trey Canard niet meer terug keren in 2018. Tickle won in 2011 het AMA Supercross WestCoast Kampioenschap. Dit jaar stond hij op het podium tijdens de Supercross in Toronto en de Motocross van High Point.
lees verder>>
De hoogtepunten vanuit Villars Sous Ecot 2017.
maandag 18 september 2017
Het FIM Wereld Kampioenschap MXGP-MX2 zit erop na de wedstrijd in Villars Sous Ecot. In de Franse modder wist Pauls Jonass de titel veilig te stellen, de KTM-rijder mocht niet naar het podium voor het dagklassement. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaan Thomas Covington. In de MXGP was Tony Cairoli al zeker van de titel, Jeffrey Herlings won zijn vijfde GP van de afgelopen zes wedstrijden. Bekijk hier de hoogtepunten dankzij MXGP-TV!
lees verder>>
Jeffrey Herlings wint ook de MXGP-finale.
zondag 17 september 2017
De kaarten in het FIM Wereld Kampioenschap MXGP waren geschud maar dat betekend niet dat Jeffrey Herlings (foto) rustig uitrijdt. De 23-jarige crosser heeft de laatste GP van het seizoen gewonnen, op het zeer modderige circuit van Villars Sous Ecot werd de KTM-rijder derde en eerste. Daarmee won ‘The Bullet’ de wedstrijd voor Tim Gajser (1-3) en Max Anstie (4-2). Door het sterke optreden van Anstie paseert hij nipt Glenn Coldenhoff (7-9) in de eindstand en wordt de Brit negende. De beste Belg is Kevin Stijbos (6-8), de Suzuki-rijder sluit het WK af met een zesde plaats in het dagklassement.
lees verder>>
Jonass klaart de klus, hij pakt de titel!
zondag 17 september 2017
De MX2 Wereldtitel van Pauls Jonass heeft een Oranje randje. En dan niet vanwege KTM maar vanwege Marc de Reuver! De voormalige GP-winnaar stond de Let dit seizoen bij opjacht naar deze titel. Met succes want in Villars Sous Ecot wist ‘Paulski‘ geschiedenis te schrijven door als eerste Letse en solo wereldtitel te pakken! De laatste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen door Thomas Covington (1-2) voor de Australiers Hunter Lawrence (4-1) en Jed Beaton (3-4)!
lees verder>>
Dunn schrijft geschiedenis in het EMX250.
zondag 17 september 2017
Onder verschrikkelijk omstandigheden heeft James Dunn geschiedenis geschreven in het Europees Kampioenschap 250cc. De Brit heeft de finale van het EMX250 in Villars Sous Ecot gewonnen met een 250cc 2-takt machine! Door de afwezigheid van de geblesseerde Simone Furlotti was Morgan Lesiardo voor de start van de eerste manche al zeker van de titel. Achter Dunn werd Simone Zecchina (5-2) tweede in het dagklassement voor de Fransman Anthony Bourdon (12-1).
lees verder>>
Fontanesi voor de 5de keer WMX Kampioen!
zondag 17 september 2017
Onder zeer modderige en regenachtige omstandigheden is Kiara Fontanesi voor de vijfde keer Wereld Kampioen geworden. Alles leek goed te komen voor Nancy van de Ven maar met nog twee ronden te gaan viel ze stil en dat koste haar de derde plaats. Die derde plaats zou haar de titel bezorgen maar dat gebeurde dus niet! Terwijl de wedstrijdleiding niet ingrijpt wint Courtny Duncan de manche en Fontanesi (23) naast de GP ook de titel in Villars Sous Ecot.
lees verder>>
Max Anstie pakt de pole in Franse modder.
zaterdag 16 september 2017
De laatste pole-position van het seizoen is veroverd door Max Anstie. De 24-jarige Brit wist de kwalificatiewedstrijd te winnen voor lokale held Romain Febvre en Jeffrey Herlings. Kevin Strijbos werd de beste Belg, de Suzuki-rijder werd vijfde. Glenn Coldenhoff wist zich als elfde te kwalificeren voor de laatste GP van het seizoen.
lees verder>>
Hunter Lawrence pakt zijn eerste pole!
zaterdag 16 september 2017
In een helaas modderig Villars Sous Ecot heeft Hunter Lawrence de pole-position veroverd door de laatste GP van het seizoen. De Suzuki-rijder won de kwalificatie wedstrijd onder natte omstandigheden voor Pauls Jonass en Brian Bogers! Ook een goed optreden van Davy Pootjes, de KTM-rijder wordt keurig vijfde achter Jed Beaton! Geen goede wedstrijd van Jeremy Seewer, de Zwitser ging diverse keren onderuit en komt niet verder dan de achtste plaats!
lees verder>>
De MXGP Entry-List GP Montbelliard 2017.
zaterdag 16 september 2017
De titel is voor Antonio Cairoli en ook de plaatsen van Jeffrey Herlings, Gautier Paulin en Clement Desalle zijn ook vergeven. De 'strijd' zal gaan om de vijfde plaats en daar hebben twee voormalig Wereld Kampioenen Tim Gajser en Romain Febvre nog kans op. De Sloveen heeft slechts zes punten voorsprong op de Yamaha-rijder die voor eigen publiek rijdt. Hierbij de Entry-List met bekende namen zoals; Xavier Boog, Valentin Teillet en Nicolas Dercourt die de overstap maakt naar de 450F. Valentin Guillod keert terug van zijn is Rusland opgelopen blessure en ook landgenoot Arnaud Tonus is terug!
lees verder>>
De MX2 Entry-List GP Montbelliard 2017.
zaterdag 16 september 2017
Hoewel de titel nog niet veilig is heeft Pauls Jonass de beste papieren. De Let heeft 39 punten voorsprong op Jeremy Seewer. De Zwitser is zeker van de vice-titel en Thomas Kjer Olsen sluit zijn eerste GP-seizoen keurig als derde af. Benoit Paturel komt niet in actie, hij heeft 19 punten voorsprong op Thomas Covington en 29 punten op Julien Lieber. Brian Bogers wordt de beste Nederlander, de HSF Logistic Motorsport-rijder wordt achtste in het WK. Hierbij de Entry-List voor de wedstrijd in Villars Sous Ecot met Ivo Monticelli die eindelijk weer terug is. Jed Beaton is erbij voor Team HRC en de Brit Brad Todd maakt dus zijn GP-debuut voor zijn team van 2018. Wij zien dit weekend vier Nederlanders in actie, voor Van Berkel wordt het zijn laatste MX2 GP.
lees verder>>
© 1998-2017 MXO.nl