MXO.nl > home
MXO.nl > nieuws
- De #1 motocrosswebsite van Nederland sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 
 
 
 


Todd Waters naar de USA voor Nationals.
woensdag 22 november 2017
In 2018 zal Todd Waters de oversteek maken naar de USA. De 26-jarige crosser zal voor een Honda team gaan uitkomen in het LucasOil AMA Motocross Kampioenschap. Dit jaar reed hij in het Australische Kampioenschap voor Crankt Protein Honda Racing team. Dat team keert echter niet meer terug. Waters was in 2014 en 2015 voor IceOne Racing actief in het FIM Wereld Kampioenschap MXGP.
lees verder>>
Herlings versus Anstie in Hawkstone Park.
woensdag 22 november 2017
Op 11 februari wordt de Hawkstone Park International verreden, een echte voorjaars klassieker! Tijdens deze wedstrijd zal Jeffrey Herlings in actie komen, de KTM-rijder gaat het opnemen tegen Max Anstie. Als tieners stonden deze rijders nagenoeg ieder weekend al tegenover elkaar. Heb jij een Internationale licentie, er zijn nog elke startplaatsen vrij in Engeland via KEMCO Management.
lees verder>>
Een Amerikaan wint het EK Supercross.
dinsdag 21 november 2017
In Polen heeft een Amerikaan het Europees Kampioenschap Supercross SX1 gewonnen. In Gdansk wist Cole Martinez de finale te winnen voor Suzuki-collega Boris Maillard. Het podium werd compleet gemaakt door Dominique Pasal Thury. Jeffrey Meurs wist negende te worden in de finale voor de in Elsendorp woonachtige Marcus Lee Soper.
lees verder>>
Gradie Featherstone pakt favorietenrol waar.
dinsdag 21 november 2017
De SX2-finale tijdens de Europees Kampioenschap Supercross wedstrijd in Gdansk is gewonnen door Gradie Featherstone. De Brit (foto) van Team Castrol Power1-MotoBase won beide manches voor de Duitser Paul Haberland (2-2), de Pool Szymon Staskiewicz (3-4) werd derde in het totaalklassement. Ook in deze klasse geen Nederlandse noch Belgen in actie in de Ergo Arena.
lees verder>>
Dewulf opnieuw op Motorshop Desmet-KTM.
maandag 20 november 2017
Ook in 2018 zal Jeffrey Dewulf voor Motorshop Desmet gaan uitkomen. De Belg zal zich richten op de KNMV Dutch Masters of Motocross, de ADAC MX Masters en het Belgische Kampioenschap. Voorlopig staan er nog geen MXGP-wedstrijden op het programma. De DMofMX begint op 11 maart op het circuit van MC Ons Genoegen in Markelo.
lees verder>>
Marvin Musquin opnieuw de King of Bercy!
maandag 20 november 2017
Net als vorig jaar heeft Marvin Musquin de Supercross van Bercy gewonnen. Het evenement werd niet in Palais verreden maar in de nieuwe U-Arena! Op zondagmiddag won de KTM-rijder de finale voor Cole Seely en Dean Wilson. Hetzelfde trio bezet de beste drie plaatsen in het klassement na twee dagen. In de SX2 wist Tyler Bowers te zegevieren, Yannis Irsuti is de ‘Prince of Bercy’.
lees verder>>
Marvin Musquin wint eerste avond in Parijs!
zondag 19 november 2017
De Supercross van Bercy keert terug naar Parijs en in de gloednieuwe U-Arena heeft Marvin Musquin de eerste avond gewonnen. De KTM-rijder won de finale in de Franse hoofdstad voor Zach Osborne en Dean Wilson. De Fransman nam de beste start in de finale over 15 minuten en een ronde en gaf deze positie niet meer uit handen. In de SX2 won Yannis Irsuti maar daarvoor moest hij landgenoot Thomas Do stevig aan de kant zetten. Het podium werd compleet gemaakt door Arnaud Aubin.
lees verder>>
Martin Barr met REVO Husqvarna in EMX250.
zaterdag 18 november 2017
Na een aantal seizoenen alleen in Engeland te hebben gereden komt Martin Barr in 2018 uit in het Europees Kampioenschap 250cc. De Ier heeft een contract getekend bij REVO Husqvarna Team waar hij de teamgenoot wordt van Mell Pocock en Dylan Woodcock. De 30-jarige Barr reed van 2005 tot en met 2008 voor Dixon Racing in het FIM Wereld Kampioenschap en zou dus wel eens hoge ogen kunnen gooien in het EMX250.
lees verder>>
Dylan Walsh tekent bij Team Diga Procross
zaterdag 18 november 2017
Zoals verwacht zal Dylan Walsh voor volgend jaar voor Team Diga Procross-Husqvarna gaan uitkomen. De Nieuw-Zeelander, met een Brits paspoort, zal voor het Duitse team gaan uitkomen in het Europees Kampioenschap 250cc. Daarbij zal Walsh ook in actie komen tijdens de ADAC MX Masters Youngster Cup. Eerder dit jaar won hij al de finale van het kampioenschap in Holzgerlingen. Afgelopen weekend won Walsh de eerste wedstrijd van de ADAC SX Cup in Stuttgart op de TC250F. Begin dit jaar werd Walsh door Carglass Honda Racing naar Europa gehaald, een podiumplek tijdens de EMX250 in Rusland was zijn enige resultaat.
lees verder>>
De Britse MX1-MX2 Kalender voor 2018.
vrijdag 17 november 2017
De Britse federatie, ACU, heeft de kalender bekend gemaakt voor het Maxxis British Motocross Championship. Er staan opnieuw acht wedstrijden op de kalender, te beginnen op 11 maart in Lyng. Met circuits als Canada Heights, Hawkstone Park en Desertmartin op de kalender krijgen de deelnamers prachtige circuits voor de wielen. Deelname aan dit kampioenschap is mogelijk, KEMCO Management helpt u graag met de aanmelding.
lees verder>>
© 1998-2017 MXO.nl