MXO.nl > home
MXO.nl > nieuws
- De #1 motocrosswebsite van Nederland sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 
 
 
 


De toekomst van de cross: Elkaar aanklagen?
dinsdag 13 februari 2018
Motocross staat niet bekend als een risicoloze sport of als een sport voor watjes. Regelmatig zijn er valpartijen of ongelukken. Niemand ontkomt er aan. De een stapt vrolijk weer op en rijdt door terwijl de ander meer pech heeft. Dit weet iedereen als hij of zij op de motor stapt.
lees verder>>
Oud-Dakar rijder Henk Knuiman de weg kwijt?
maandag 29 januari 2018
Als Dakar rijder verdien je natuurlijk respect en heb je de rally meerdere keren uitgereden misschien nog wel meer. Maar of het goed voor je is, rijst nu de vraag.
lees verder>>
Eline Burgmans gaat weer het WK MXW in.
zaterdag 30 december 2017
Haar eerste seizoen in het FIM Wereld Kampioenschap MXW (2016) viel in het water. Dit jaar stond in het teken van herstellen en dat is Eline Burgmans goed gelukt want de KTM-rijdster wist het MON NK Dames te winnen. Daarbij wist ze tijdens haar gastoptreden op het TT Circuit is Assen heel goed te scoren. In 2018 staat het volledige Wereld Kampioenschap weer op het programma. Na wedstrijden in Qatar en Indonesie blijft het WK dames in 2018 gelukkig in Europa. De 17-jarige Burgmans gaat uitkomen om een R2R Store-KTM.
lees verder>>
Een zware beenblessure voor Michael Hool.
vrijdag 29 december 2017
Net voor de kerstdagen ging het mis voor Michael Hool. De Limburger kwam tijdens een training op het circuit van Grevenbroich zwaar ten val en brak zijn bovenbeen. De KTM-rijder werd naar het ziekenhuis vervoert en is daar geopereerd. Het herstel zal zon vier maanden in beslag gaan nemen. De stukadoor zou voor Team Ecomaxx gaan uitkomen in het Europees Kampioenschap 300cc dat op 18 maart begint in Valkenswaard.
lees verder>>
Anderson gaat zijn EMX300-titel verdedigen.
donderdag 28 december 2017
In 2018 zal Brad Anderson zijn titel in het Europees Kampioenschap 300cc gaan verdedigen. De Brit blijft daarbij Verde Sports-KTM trouw! Anderson, in 2009 winnaar van de MX3 GP in Markelo, zal ook actief zijn in het Maxxis British Championship MX1. De inmiddels 36-jarige crosser krijgt Todd Kellett als teamgenoot, Kellett zal het EMX250 gaan rijden gecombineerd met de MX2-klasse in eigen land.
lees verder>>
Ebben kiest voor een VdLaarRacing-YZ250.
woensdag 27 december 2017
In 2018 zal Kay Ebben op een YZ250 in actie komen tijdens het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc, de Dutch Masters of Motocross en de Galvin Cup van de MON. Daarbij zal de Brabander de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 300cc in Valkenswaard gaan rijden. Daarna zal bekeken worden of hij meer EMX300 wedstrijden zal gaan rijden. Ebben keert daarmee terug bij VandeLaarRacing.com , dit jaar reed hij voor Lakerveld Racing met een YZ250F.
lees verder>>
Van de Ven loopt beenblessure op in Spanje.
dinsdag 26 december 2017
Zonder twijfel had Nancy van de Ven meer verwacht van de kerstdagen. De Zeeuwse kwam tijdens een training op eerste Kerstdag ten val toen haar machine op een gesproeide afsprong weg gleed. De Yamaha-rijder sprong van de motor maar kwam vervolgens kei hard op de grond terecht. Daarbij brak ze haard scheen- en kuitbeen. Gisterenavond is de koningin van de Nederlandse motocross dames in Spanje geopereerd. Naar verwachting is Van den Ven zon twee maanden uitgeschakeld, op 8 april begint het FIM Wereld Kampioenschap MXW in Arco di Trento.
lees verder>>
De official teams van het WK MXGP 2018.
zondag 24 december 2017
Promotor Youthstream heeft afgelopen vrijdag de lijst met de officiele teams voor het Wereld Kampioenschap van 2018 bekend gemaakt. Nieuwe teams zijn BOS Project-KTM, Standing Construct Racing-KTM, 920 Fly Group Husqvarna Team, A1M Motorsport-Husqvarna, Ceres 71 Yamaha Team en E2T- Racing Team. Opvallend is dat er officieel nog geen teamgenoot is voor Petar Petrov bij Team Assomotor-Honda. Deze lijst is nog niet definitief die versie komt eind volgende maand uit.
lees verder>>
Ander Valentin maakt overstap naar Husqvarna
zaterdag 23 december 2017
In 2018 maakt Ander Valentin de overstap naar Husqvarna. De 23-jarige Spanjaard gaat met zijn eigen team uitkomen tijdens de Europese wedstrijden van het FIM Wereld Kampioenschap MXGP. Het 920 Fly Group Husqvarna Team zal ook een gooi doen naar de Spaanse MX1-titel. Dit wordt het derde seizoen van Valentin in het WK, hopelijk kan hij de stap zetten want zowel in 2016 als 2017 verliep het erg moeizaam voor de crosser uit het Noord-Spaanse Ayegui.
lees verder>>
Hampshire verlengt zijn contract bij FC-Geico.
zaterdag 23 december 2017
Het seizoen van 2018 moet nog beginnen maar RJ Hampshire heeft al een deal voor 2019 en 2020 op zak. De Amerikaan heeft zijn contract met Team Factory Connection-Honda-GEICO met twee jaar verlengt. Hampshire zal in 2018 en 2019 actief zijn met een CR250F, later zal bekeken worden in welke klasse hij vanaf 2020 zal gaan starten. Eerder dit jaar won de Honda-rijder de Grand Prix MX2 in de USA.
lees verder>>
© 1998-2017 MXO.nl