MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

EMX85: de Wolf wint, Kooiker op podium!
9-6-2017
Onder een heerlijke zonnetje dat af en toe werd geplaagd door voorbij trekkende wolken heeft Kay de Wolf de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Nort-West gewonnen. De Hannamax Motorsport-rijder wint beide manches en legt dit weekend iedereen zijn wil op. Jett Lawrence is ook snel maar mist de aansluiting in de beginfase van de wedstrijd, de 13-jarige Lawrence (3-2) wordt tweede op ‘Circuitpark De Kuilen’ voor Dave Kooiker uit Staphorst, die in de eerste manche nog lang aan de leiding reed (2-6).

Even na 12uur valt het starthek voor de eerste manche en het is Kay Karssemakers die het beste aan de wedstrijd begint. De Husqvarna-rijder wordt gevolgd door Kooiker en Ryan de Beer. Geen beste start voor De Wolf die buiten de top tien over de eerste springbult vliegt. Na behoorlijk wat pech te hebben gehad tijdens de vorige wedstrijd wil De Beer zijn slag slaan en hij neemt de leiding over. De Brabander wordt gevolgd door Kooiker en Karssemakers waarna er al een klei gaatje is naar vierde man Noel Nilsson. Al voor de eerste ronde compleet is neemt Dave Kooiker resoluut de leiding over. De Wolf heeft haast en hij kan de eerste ronde als vijfde afsluiten. Na het overnemen van de vierde plaats maakt hij de sprong naar het trio aan de leiding en maakt hij er een kwartet van. Karssemakers gaat onderuit. Het gevecht op de koppositie is heftig want Kooiker laat zich niet zomaar passeren en beide heren komt met elkaar in botsing! Na bijna tien minuten wedstrijd neemt De Wolf de leiding en hij wint vervolgens de wedstrijd! De 11-jarige Kooiker kan lang volgen maar verliest de aansluiting wanneer de achterblijvers in het spel komen en de blauwe vlag niet voor hem gezwaaid wordt. De Staphorster wordt op een mooie tweede plaats afgevlagd voor Lawrence. De Australier is als twaalfde uit de eerste ronde gekomen maar hij rijdt hard naar voren. Op het moment dat De Wolf de leiding neemt weet Lawrence de derde plaats in handen te krijgen op acht seconden van de leider. De Suzuki-rijder loopt zelfs in maar en schuiver zorgt ervoor dat hij tevreden moet zijn met de derde plaats voor Hanstrom en Karssemakers.
Ook in de tweede manche neemt de 12-jarige Karssemakers de beste start nu gevolgd door Hakon Osterhagen en De Wolf. De Zweed wordt snel gepasseerd en aan het einde van de eerste ronde moet ook Karssemakers buigen. Hanstrom kan als derde uit de eerste ronde komen maar ziet na twee ronden Lawrence voorbij komen. De 13-jarige Suzuki-rijder gaat op jacht naar Karssemakers en halverwege de wedstrijd neemt hij de tweede plaats over. Voor De Wolf is er geen vuiltje an de lucht, hij heeft als negen seconden voorsprong en deze komen niet meer in gevaar. De Wolf wint voor Lawrence en Karssemakers. De Zweed Max Palsson wordt vierde voor landgenoot Hanstrom. De zesde plaats is heel lang in handen van Scott Smulders maar hij komt in de slotfase onderdruk te staan van Kooiker. Deze is op een vijftiende plaats aan de wedstrijd begonnen en ruikt het podium. Met nog twee ronden te gaan weet Kooiker de zesde plaats over te nemen en daarmee weet hij een puntje meer te scoren dan Karssemakers. De rijder uit het Bloemhof & Pleiter Auto's MX team was er blij mee!

De laatste kwalificatie wedstrijd is over twee weken in het Duitse Schwedt, helemaal tegen de grens met Polen!

Uitslagen EMX North-West EK 85cc #4; Mill, NL:
1e manche
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Dave Kooiker NL KTM
3 Jett Lawrence Aus Suzuki
4 Liam Hanstrom S Husqvarna
5 Kay Karssemakers NL Husqvarna
8 Ryan de Beer NL KTM
15 Liam Everts B Suzuki
17 Kjell Verbruggen NL KTM
18 Scott Smulders NL KTM
20 Sem Beijer NL KTM
24 Sem de Lange NL Kawasaki
26 Milan van den Bunte NL KTM
28 Romano Aspers NL Husqvarna
29 Yoran Moens B KTM
30 Ugo Moors B KTM

2e manche
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Jett Lawrence Aus Suzuki
3 Kay Karssemakers NL Husqvarna
4 Max Palsson S KTM
5 Liam Hanstrom S Husqvarna
6 Dave Kooiker NL KTM
7 Scott Smulders NL KTM
9 Ryan de Beer NL KTM
13 Kjell Verbruggen NL KTM
17 Sem Beijer NL KTM
18 Sem de Lange NL Kawasaki
22 Yoran Moens B KTM
23 Milan van den Bunte NL KTM
DNF Romano Aspers NL Husqvarna
DNS Ugo Moors B KTM
DNS Liam Everts B Suzuki

Dagklassement GP van Nederland:
1 Kay de Wolf NL KTM 1-1
2 Jett Lawrence Aus Suzuki 3-2
3 Dave Kooiker NL KTM 2-6
4 Kay Karssemakers NL Husqvarna 5-3
5 Liam Hanstrom S Husqvarna 4-5
7 Ryan de Beer NL KTM 8-9
11 Scott Smulders NL KTM 18-7
17 Kjell Verbruggen NL KTM 17-13
19 Liam Everts B Suzuki 15-DNS
20 Sem Beijer NL KTM 20-17
21 Sem de Lange NL Kawasaki 24-18
Tussenstand EMX N-W 85cc na 4 wedstrijden:
1 Kay de Wolf NL KTM 171
2 Liam Hanstrom S Husqvarna 124
3 Magnus Smith DK Husqvarna 120
4 Kay Karssemakers NL KTM 116
5 Jett Lawrence Aus Suzuki 114
6 Scott Smulders NL KTM 106
10 Dave Kooiker NL KTM 98
14 Ryan de Beer NL KTM 56
22 Jens Walvoort NL KTM 13
24 Kjell Verbruggen NL KTM
26 Sem Beijer NL KTM 7
27 Liam Everts B Suzuki 6
30 Sem de Lange NL Kawasaki 5

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotographic

     

© 1998-2018 MXO.nl