MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

Seewer pakt zijn eerste pole van het seizoen!
11-6-2017
Op het mooie circuit van Orlyonok heeft Jeremy Seewer zijn eerste pole-position van het seizoen veroverd. De Suzuki-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Benoit Paturel en Thomas Covington. Julien Lieber rijdt een geweldige wedstrijd maar heeft een probleem in de slotfase en wordt vierde. Brian Bogers lijkt vijfde te worden maar in de laatste ronde komt hij even ten val en wordt hierdoor zesde. Pauls Jonass rijdt aan de leiding maar rijdt zijn voorwiel kapot waardoor hij even naar de pits moet.
Wanneer het starthek valt komt Seewer heel goed uit de start maar de Zwitser gaat ruim in de eerste bocht. Jonass glipt binnendoor en neemt de leiding in handen. Covington volgt op de derde plaats voor de Belgen Brent Vandoninck en Lieber. De LRT-rijder heeft duidelijk haast, hij passeert snel Vandonick en niet veel later ook de Amerikaan Covington! Bogers is goed aan de wedstrijd begonnen, hij komt als zevende uit de eerste bocht ronde. De eerste vijf minuten gebeurd en weinig maar dan zijn er problemen voor leider Jonass! De leider in het WK heeft een kapot voorwiel en moet rustig naar de pits rijden. Seewer neemt de leiding over terwijl Benoit Paturel de top vijf binnen komt om in de achtervolging te gaan op zijn teamgenoot. De KEMEA-rijders zijn met elkaar in duel om de vierde plaats waardoor ze dichterbij komen aan Covington. Met nog iets meer dan een minuut op de klok gaat Vandonick hard onderuit tegen de finishbult. Paturel neemt de vierde plaats over en even later passeert hij Covington voor de derde plaats. Seewer kan wat afstand nemen van Lieber, de Suzuki-rijder wint de kwalificatiewedstrijd voor Paturel en Covington. Lieber zakt terug naar de vierde plaats voor Thomas Kjer Olsen! Bogers wordt dus zesde ruim voor landgenoot Freek van der Vlist (21e) terwijl Bas Vaessen helaas niet aan de finish komt.

Morgen (zondag 11 juni) begint om 12uur de eerste manche van de MX2 geheel LIVE op MotorsportT gevolgd door de MXGP om 13uur. De beide tweede manches zijn helaas niet LIVE te bekijken maar vanaf 16uur. Op Eurosport2 wordt om 16uur de tweede manche van de MXGP wel LIVE uitgezonden. Ook de NOS zou de wedstrijd uitzenden maar de tijden zijn ons niet bekend. Wil jij toch alles zien? Neem dan een abonnement op MXGP-TV.com en zie echter alles vanuit de lekkere stoel!

MX2 Kwalificatie GP of Rusland:
1 Jeremy Seewer CH Suzuki
2 Benoit Paturel F Yamaha
3 Thomas Covington USA Husqvarna
4 Julien Lieber B KTM
5 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
6 Brian Bogers NL KTM
7 Hunter Lawrence Aus Suzuki
8 David Herbreteau F Kawasaki
9 Alvin Ostlund S Yamaha
10 Petar Petrov Bul Kawasaki
17 Pauls Jonass Let KTM
21 Freek van der Vlist NL KTM
DNF Brent Vandoninck B Yamaha
DNF Bas Vaessen NL Suzuki

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Suzuki

     

© 1998-2018 MXO.nl