MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

Arnaud Tonus wint de kwalificatie in Rusland.
11-6-2017
Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen start Arnaud Tonus van de pole-position. De Zwitser wist op het circuit van Orlyonok de kwalificatiewedstrijd te winnen voor Gautie Paulin en Antonio Cairoli. De beste Belg wordt Clement Desalle, de winnaar van twee weken geleden werd vierde en Jeffrey Herlings kwam als zesde over de finish. Glenn Coldenhoff werd twaalfde voor Ken de Dycker (14e) en zijn teamgenoot Damon Graulus (15e). Jeremy Vanhorebeek kwam helaas niet aan de finish.
De starts van Maxi Nagl op de roosters wordt steeds beter, de Duitser lijkt de leiding te nemen. Het is echter teamgenoot Paulin die binnendoor komt en Cairoli sluit aan de op de derde plaats. Tonus en Evgeny Bobryshev volgen als respectievelijk vierde en vijfde. In de beginfase kan Nagl de leiding in handen krijgen maar na zon acht minuten komt Paulin opnieuw voorbij! Tonus heeft inmiddels de derde plaats overgenomen van Cairoli en de Yamaha-rijder gaat op jacht naar de Husqvarna-rijders. Nagl maakt een foutje even nadat Tonus de aansluiting heeft gevonden. Tonus heeft vier seconden achterstand op leider Paulin die zijn voorsprong ook beetje bij beetje minder ziet worden. Dan gaat Paulin in de fout en Tonus neemt de leiding over waarna hij de wedstrijd wint. Paulin wordt tweede voor Cairoli en Desalle. Romain Febvre rijdt een knappe wedstrijd en maakte de top vijf compleet voor Herlings.

Morgen (zondag 11 juni) begint om 12uur de eerste manche van de MX2 geheel LIVE op MotorsportTV gevolgd door de MXGP om 13uur. De beide tweede manches zijn helaas niet LIVE te bekijken maar vanaf 16uur. Op Eurosport2 wordt om 16uur de tweede manche van de MXGP wel LIVE uitgezonden. Ook de NOS zou de wedstrijd uitzenden maar de tijden zijn ons niet bekend. Wil jij toch alles zien? Neem dan een abonnement op MXGP-TV.com en zie echter alles vanuit de lekkere stoel!

MXGP Kwalificatie GP of Rusland:
1 Arnaud Tonus CH Yamaha
2 Gautier Paulin F Husqvarna
3 Antonio Cairoli I KTM
4 Clement Desalle B Kawasaki
5 Romain Febvre F Yamaha
6 Jeffrey Herlings NL KTM
7 Arminas Jasikonis Lit Suzuki
8 Max Anstie GB Husqvarna
9 Alessandro Lupino I Honda
10 Jose Butron E KTM
12 Glenn Coldenhoff NL KTM
14 Ken de Dycker B Honda
15 Damon Graulus B Honda
DNF Jeremy Vanhorebeek B Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

     

© 1998-2018 MXO.nl