MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

Furlotti maakt punten goed in Orlyonok.
11-6-2017
De vijfde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250 is gewonnen door Simone Furlotti. De Italiaan wist in Orlyonok tweede en derde te worden tijdens de manches. Daarmee won de Yamaha-rijder het dagklassement voor Mathys Boisrame (1-6) en Dylan Walsh (7-5)! De Nieuw-Zeelander begint zijn draai te vinden en weet zich direct op het podium te rijden door onder wisselvallige omstandigheden te scoren. Nick Kouwenberg, de enige Nederlander, weet beide manches te scoren met een twaalfde en vijftiende plaats. Hetzelfde lukt de enige Belg, Jago Geerts die als dertiende en zevende finisht.
In de eerste manche neemt Simone Furlotti de beste start maar hij wordt snel gepasseerd door Boisrame. De Italiaan komt even terug naar het is vervolgens de Fransman die de leiding in handen neemt en niet meer afgeeft. Furlotti wordt tweede voor de Amerikaan Marshal Weltin. Na een mindere start weet Morgan Lesiardo nog terug te komen naar de vijfde plaats achter Alberto Forato. Geerts komt in de beginfase van de wedstrijd ten val in een duel met Jed Beaton. De Belg gaat later nog maals in de fout en moet tevreden zijn met de dertiende plaats achter Kouwenberg. Een botsing tussen Zach Pichon en Ruben Fernandez zorgt ervoor dat de Spanjaard in Nederlandse dienst niet aan de finish komt. Heel goed was het optreden van Dylan Walsh, de geboren Brit reed lang op de derde plaats maar kreeg een probleem zijn achterwiel. Daardoor werd de Carglass Honda Racing-rijder afgevlagd als zevende terwijl teamgenoot Beaton uitviel met een lekke band.
De eerste manche kwam hij niet verder dan de eerste bocht maar de tweede manche neemt Pierre Goupillon de beste start. Hij wordt gepasseerd door Furlotti maar in de derde ronden gaat hij onderuit. Goupillon krijgt de leiding terug maar niet veel later ziet hij Tristan Charboneau de leiding overnemen. De Amerikaan heeft de eerste manche door motorpech niet kunnen rijden. In de modder wint hij de tweede manche voor Goupillon en Furlotti die daarmee de dagzege pakt. Beaton rijdt een mooie wedstrijd en wordt vierde teamgenoot Walsh! Een mooi optreden van het Nederlandse Carglass Honda Racing dat dit jaar al behoorlijk wat tegenslag te verwerken heeft gehad. Datgeldt ook voor F&H Racing want Fernandez raakt betrokken bij een valpartij in de eerste ronde en verliest veel tijd om zijn motor te herstarten. Met slechts twee punten wordt de inzet echter minimaal beloond.

Over twee weken is de volgende wedstrijd op het circuit Ottobiano. En dat is de tweede keer dat het kampioenschap dit seizoen te gast is in Italie.

Uitslagen EMX250 #5; Orlyonok, Rus:
1e manche:
1 Mathys Boisrame F Honda
2 Simone Furlotti I Yamaha
3 Marshal Weltin USA Kawasaki
4 Alberto Forato I Honda
5 Morgan Lesiardo I Kawasaki
12 Nick Kouwenberg NL Yamaha
13 Jago Geerts B KTM

2e manche:
1 Tristan Charboneau USA Kawasaki
2 Pierre Goupillon F KTM
3 Simone Furlotti I Yamaha
4 Jed Beaton Aus Honda
5 Dylan Walsh N-Z Honda
7 Jago Geerts B KTM
15 Nick Kouwenberg NL Yamaha

Dagklassement:
1 Simone Furlotti I Yamaha 2-3
2 Mathys Boisrame F Honda 1-6
3 Dylan Walsh N-Z Honda 7-5
4 Alberto Forato I Honda 4-10
5 Jerre Haavisto SF KTM 8-8
12 Jago Geerts B KTM 13-7
14 Nick Kouwenberg NL Yamaha 12-15

Tussenstand EMX MX2 na 5 wedstrijden:
1 Morgan Lesiardo I KTM/Kawasaki 163
2 Simone Furlotti I Yamaha 146
3 Jago Geerts B KTM 128
4 Alberto Forato I Honda 126
5 Ken Bengtsson S Yamaha 106
9 Nick Kouwenberg NL Yamaha 88
27 Mike Kras NL KTM 17
29 Jens Getteman B Kawasaki 15
38 Rene de Jong NL KTM 10
52 Wietse Brackman B Husqvarna 5
57 Luca Nijenhuis NL Kawasaki 2
57 Marcel Conijn NL Kawasaki 2

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MXGP

     

© 1998-2018 MXO.nl