MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

Husqvarna domineert de kwalificatie in Assen.
9-9-2017
Op een door zware regenval zeer natte circuit van Assen heeft Husqvarna de MX2 kwalificatie gedomineerd. Thomas Covington wist zijn vijfde pole-position van het seizoen te veroveren op het circuit van Drenthe. Hij wist teamgenoten Thomas Kjer Olsen en Conrad Mewse voor te blijven. Het team van Jacky Martens wist dus de eerste drie plaatsen te pakken. Davy Pootjes rijdt een sterke wedstrijden wordt als zesde afgevlagd.
Wanneer het starthek valt komt Rene de Jong heel goed uit de startblokken, hij lijkt de kopstart te nemen maar Julien Lieber, Covington en Kjer Olsen zijn sneller in de eerste bocht. Pootjes volgt op de vijfde plaats en kan even later voorbij aan De Jong. Lieber heeft de leiding de eerste drie ronden in handen maar dan komt Covington voorbij. Lieber is zijn einddemper verloren en hij ziet ook ‘TKO’ passeren. Mewse rijdt de sterren van de hemel en weet nadat hij Lieber gepasseerd is de aansluiting te vinden bij Kjer Olsen. De Brit komt even naast de Deen maar deze kan zich vervolgens toch verzekeren van de tweede plaats voor Mewse. Jeremy Seewer komt als vierde over de finish voor Calvin Vlaanderen die een mooie gevecht heeft gehad met teamgenoot Pootjes. Beide heren maken foutjes en daardoor kan de Suzuki-rijder vierde worden. Vlaanderen weet ondanks het aandringen van Pootjes vijfde te worden voor de crosser uit Ammerzoden. Lieber wordt negen omdat hij een straf krijgt voor te veel geluid. Brent Vandoninck rijdt lang in de top tien maar gaat even in de fout waardoor hij tevreden moet zijn met de zeventiende plaats.

Op MotorsportTV zijn alle vier de manches vanaf 13uur LIVE te bekijken! De NOS zendt op NPO1 de beide MXGP-wedstrijden LIVE uit. bekend. Op Eurosport is er alleen aandacht voor de tweede manche, deze wordt pas om 22.30uur uitgezonden.

MX2 Kwalificatie GP van Nederland:
1 Thomas Covington USA Husqvarna
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Conrad Mewse GB Husqvarna
4 Jeremy Seewer CH Suzuki
5 Calvin Vlaanderen Z-A KTM
6 Davy Pootjes NL KTM
8 Brian Bogers NL KTM
9 Julien Lieber B KTM
10 Ben Watson GB KTM
14 Lars van Berkel NL Husqvarna
15 Micha Boy de Waal NL Honda
17 Brent Vandoninck B Yamaha
20 Rene de Jong NL KTM
22 Jago Geerts B KTM
25 Nathan Renkens B KTM
26 Marcel Conijn NL Kawasaki
27 Roy van Heugten NL Kawasaki
30 Kay Ebben NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

     

© 1998-2018 MXO.nl