MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

Herlings geeft een voorproefje op TT Circuit.
9-9-2017
Het publiek in Assen heeft vandaag van Jeffrey Herlings een voorproefje gekregen voor morgen. De Brabander wist de kwalificatie wedstrijd op het TT Circuit te winnen met een ruime voorsprong. Tim Gajser werd tweede voor Gautier Paulin en de Belgen Jeremy Vanhorebeek en Kevin Stijbos (foto). Tony Cairoli zijn dag liep niet vlekkeloos, hij kwam niet verder dan de tiende plaats achter teamgenoot Glenn Coldenhoff.
Nadat het starthek is gevallen neemt Gajser de beste start voor Paulin, Romain Febvre, Maxi Nagl en Herlings. Herlings voort de druk direct op en hij weet op de waves zowel Nagl als Febvre te passeren! Niet veel later moet ook Paulin de plaatsen voor ‘The Bullet’ die de aansluiting zoekt bij Gajser. De Sloveen, die gisteren zijn 21e verjaardag vierde, geeft zich niet zomaar en Herlings komt ook nog even ten val. Paulin kan hierdoor te tweede plaats terug pakken maar de Fransman wordt snel bedankt voor de moeite. Herlings heeft zes seconden achterstand op leider Gajser maar in zo’n vier ronden is deze helemaal weg. Herlings neemt tot vreugde van het aanwezig publiek de leiding over. Gasjer komt nog even ten val maar wordt wel tweede voor Paulin. Vanhorebeek kan in de eerste ronde voorbij aan teamgenoot Febvre maar Paulin kan hij niet bedreigen. Stijbos komt weer heel goed voor de dag, hij wordt vijfde terwijl Coldenhoff na een mindere start terug komt naar de negende plaats. Sven van der Mierden laat zich weer goed zien, hij wordt vijftiende voor Jeremy Delince en Nick Kouwenberg die dit weekend als invaller fungeert van Valentin Guillod.

Op MotorsportTV zijn alle vier de manches vanaf 13uur LIVE te bekijken! De NOS zendt op NPO1 de beide MXGP-wedstrijden LIVE uit. bekend. Op Eurosport is er alleen aandacht voor de tweede manche, deze wordt pas om 22.30uur uitgezonden.

MXGP Kwalificatie GP van Nederland:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Tim Gajser Slo Honda
3 Gautier Paulin F Husqvarna
4 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
5 Kevin Strijbos B Suzuki
9 Glenn Coldenhoff NL KTM
10 Antonio Cairoli I KTM
15 Sven van der Mierden NL Husqvarna
16 Jeremy Delince B Honda
17 Nick Kouwenberg NL Honda
24 Clement Desalle B Kawasaki
26 Bryan Boulard B Yamaha
DNF Damon Graulus B Honda
DNF Ken de Dycker B Honda

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

     

© 1998-2018 MXO.nl