MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

Bowers en Larranaga winnen in Chemnitz.
2-12-2017
In de ChemnitzArena hebben Tyler Bowers (SX1) en Iker Larranaga-Olano (SX2) de derde wedstrijd van de ADAC SX Cup gewonnen. De Amerikaan was duidelijk de sterkste man in de finale over 20 ronden, deze won de Kawasaki-rijder voor Charles Lefrancios en Sullivan Jaulin. In de SX2 was Larranaga-Olano de beste maar hij moest hard werken om zijn teamgenoot voor te blijven! Zowel de Nederlander als Belg wisten zich niet te plaatsen voor de finale.
Na het winnen van de Bar2Bar-wedstrijd mag Lefrancios vanaf de pole-position vertrekken. De Suzuki-rijder neemt de beste start en lijkt vervolgens afstand te nemen van Filip Neugebauer. De Tsjech wordt echter gepasseerd door Bowers die zijn achterstand op de leider snel weg weet te werken. Halverwege de finale laat Bowers voor de eerste keer zijn voorspatbord zien om even later de leiding te pakken! Daarna is de spanning weg want Lefrancios vormt geen bereiding meer en neemt genoegen met de tweede plaats. Sullivan Jaulin weet de derde plaats over te nemen van Neugebauer die vierde wordt. Ondanks een mindere start rijdt Dominique Pascal Thury een geweldige wedstrijd. De Husqvarna-rijder komt nog terug naar een vijfde plaats tot vreugde van het publiek!
In de SX2-finale neemt Nicolas Barcelo de beste start voor Gradie Featherstone en Iker Larranaga-Olano. De Brit verliest door een foutje de tweede plaats aan Larranaga-Olano die vervolgens de druk opvoert bij leider Barcelo. Na vijf ronden moet de Spanjaard in de aanval op de leider want teamgenoot Dylan Walsh vind de aansluiting. De Nieuw-Zeelander maakt echter een foutje waardoor hij ten val komt. Larranaga-Olano neemt de leiding over en niet veel later wordt Barcelo gepasseerd door Adrien Malaval. De Fransman gaat in de achtervolging op zijn teamgenoot aan de leiding. Het wordt nog heel spannend maar Larranaga-Olano geeft de leiding niet meer uit handen. Hij wint voor de Fransen Malaval en Julien Lebeau.

Uitslagen ADAC SX Cup #3;Chemnitz, Duitsland:
Vrijdag:
SX1
1 Tyler Bowers USA Kawasaki
2 Charles Lefrancios F Suzuki
3 Sullivan Jaulin F KTM
4 Filip Neugebauer CZ Kawasaki
5 Dominique Pascal Thury D Husqvarna

SX2
1 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna
2 Adrien Malaval F Husqvarna
3 Julien Lebeau F Kawasaki
4 Lucas Imbert F KTM
5 Nico Koch D KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MonsterEnergy

     

© 1998-2018 MXO.nl