MXO.nl | Motocross Online!
MXO.nl > home
 
MXO.nl > nieuws
- sinds 1998 -
 
Volg ons op Twitter!
 
 

Oud-Dakar rijder Henk Knuiman de weg kwijt?
29-1-2018
Als Dakar rijder verdien je natuurlijk respect en heb je de rally meerdere keren uitgereden misschien nog wel meer. Maar of het goed voor je is, rijst nu de vraag.
Tegenwoordig is de 49-jarige Henk Knuiman namelijk druk met hele andere zaken. Namelijk een 11-jarig kind voor de tuchtcommissie van de KNMV slepen. Wat is er gebeurd?

Tijdens de NK85cc in Rhenen haalt de dan 11-jarige Dave Kooiker de dan 14-jarige zoon Jeremy Knuiman in. Hierbij komen ze gezamenlijk met een achterblijver ten val. Echter breekt Jeremy hierbij zijn been. Even later in Mill werd onder toeziend oog van 2 KNMV mensen de hand geschud. Zand erover, dit ongeluk zouden ze achter zich laten. Tot in november ineens een brief op de mat viel. De familie Knuiman daagt de 11-jarige Dave voor de tuchtcommissie van de KNMV. Zij vonden dat deze normaal zo bedeesde coureur met opzet hun zoon een gebroken been had toegebracht. Dit terwijl Kooiker bijna nooit valt en bij niemand bekend staat als agressieve coureur.

Een rondje bellen leert dat ook mensen dicht bij de Knuimanís zeer verbaasd reageren. Vriend en vijand hebben nog geprobeerd om hem van de zaak af te laten zien maar zonder resultaat. Wel wensen deze mensen Dave vooral veel succes in deze opmerkelijke zaak die dinsdag 30 januari voorkomt.

Dave Kooiker werd onlangs nog door de grootste motorclub van Nederland, de AMBC Staphorst (1300 leden) als Motorsportman van het jaar uitgeroepen. De beker kreeg hij van Jeffrey Herlings. Ook kende hij een goed ONK seizoen door 3e te worden.


Wat beweegt een volwassen man om dit te doen? Frustratie dat zoín jonge coureur sneller is dan je zoon? Wie zal het zeggen.

Column Jan Bloemhof


Foto: MOTOR magazine

     

© 1998-2018 MXO.nl