<% Option Explicit %>
MXO.nl > nieuws
- Motocross Online sinds 1998 -
 
 
 
Column: Team NL 2019? Vlaanderen. Punt uit.
30-8-2019
Column

Wat een fantastische vorm liet Roan van de Moosdijk deze zomer zien op de zwarte Cross en zijn optreden in Lommel in de EMX250 was magistraal. Met als kroon op zijn werk de EMX titel in Zweden die hij naar zich toetrok door 2e en 6e te worden. De laatste Nederlander die deze titel ook won was Nick Kouwenberg in 2015. Overigens in de andere EMX klasse de EMX2T maakt good old Mike Kras nog kans op de titel. Maar dit terzijde.
Maar moet de sensatie van deze zomer met zijn beperkte GP ervaring dit jaar al in het Nederlandse MXoN team? Nee als je het mij vraagt. Die plek behoort toe aan ervaren MX2 rijder en GP winnaar Calvin Vlaanderen. Waarom? Even terug naar vorig jaar. Team Nederland had Calvin Vlaanderen nodig voor de Motocross of Nations in Red Bud, USA. Heel crossend Nederland wilde hem graag zien meedoen. Jeffrey Herlings belde Calvin nog persoonlijk op om hem dit te vragen. ‘We zijn je nodig’ waren zijn woorden. Calvin werd er zelfs Nederlander voor en veranderde zijn paspoort. Helaas voor hem kreeg hij een steen op zn oog en begaf zijn HRC Honda het. Dubbele pech. Team Nederland werd door het fenomenale optreden van Glen Coldenhoff en Jefrey Herlings nog 2e zonder dat Vlaanderen een manche had kunnen volbrengen.

En dan nu een jaar later tijdens de presentatie van Team NL in Assen 4 rijders presenteren in plaats van 3? Slappe hap en niet fair naar Vlaanderen toe. Hij had meteen als enige MX2 rijder gepresenteerd moet worden naar mijn bescheiden mening. Roans trainer Marc de Reuver heeft voorspelt dat Roan wereldkampioen gaat worden. Heel crossend Nederland zal dan juichen en ik ook. Maar zelfs als dit niet gebeurd zal hij ongetwijfeld nog heel vaak onderdeel uit gaan maken van Team NL. Maar de plek van MX2 rijder behoort dit jaar toch echt nog toe aan Calvin Vlaanderen. Punt uit.


See you in Assen.

Jan Bloemhof


P.S. MXGP Zweden nog gezien? 😉

Foto:KNMV

     


 

© 1998-2019 MXO.nl