MXO.nl > home
MXO.nl > nieuws
- De #1 motocrosswebsite van Nederland sinds 1998 -
 
 


Tomac in de achtervolging op Baggett.
zondag 25 juni 2017
Op de ‘Muddy Creek Raceway’ heeft Eli Tomac de vijfde wedstrijd van het LucasOil AMA Motocross Kampioenschap gewonnen. De Kawasaki-rijder werd Blountville tweede en eerste. Daarmee won hij voor Jason Anderson (1-2) en Blake Baggett (3-3). De KTM-rijder blijft de leider in de tussenstand, Tomac volgt op slechts vier punten! Marvin Musquin lijkt af te haken in de titelstrijd, hij kwam alleen de eerste manche aan de finish toen hij zevende werd. In de tussenstand is Anderson voorbij aan e Fransman, de Husqvarna-rijder heeft 19 punten achterstand op leider Baggett.
lees verder>>
Thuiszege voor Aaron Plessinger!
zondag 25 juni 2017
In Blountville heeft Aaron Plessinger de vijfde wedstrijd van het LucasOil AMA Motocross Kampioenschap 250F gewonnen. De Star Racing Yamaha-rijder werd eerste en tweede wat hem de dagzege opleverde. Daarmee wist Plessinger een andere thuisrijder, Zach Osborne, voor de blijven. De leider (5-1) in de tussenstand doet wel hele goede zaken in het kampioenschap! De Husqvarna-rijder heeft nu 31 punten voorsprong op Alex Martin. Het podium tijdens de modderige Tennessee National werd compleet gemaakt door Austin Forkner (3-3). Geen beste dag voor Jeremy Marin (13-6) die bij de start van de eerste manche ten val kwam. Hij zakt naar de derde plaats in de tussenstand op 36 punten van de leider.
lees verder>>
Antonio Cairoli laat tifosi nu al juichen.
zaterdag 24 juni 2017
De temperatuur in Ottobiano was al hoog maar door Antonio Cairoli liep de temperatuur alleen maar verder op. De Italiaan won de kwalificatie wedstrijd voor de Grand Prix van Lombardije tot grote vreugde van de tofosi. De boomlange Arminas Jasikonis reed lang aan de leiding en werd heel knap tweede voor Max Anstie! Met een zesde plaats werd Glenn COldenhoff de beste Nederlander, Jeffrey Herlings moest met een kapot voorwiel een pitsstop maken. De Brabander mag als twintigste een plaatje achter het starthek gaan opzoeken.
lees verder>>
Thomas Covington van start tot finish.
zaterdag 24 juni 2017
In een zeer warm Ottobiano, even ten Zuiden van Milaan, heeft Thomas Covington de pole-position veroverd in de MX2. De Amerikaan reed van start tot finish aan de leiding in de kwalificatie wedstrijd. Pauls Jonass werd tweede voor Thomas Kjer Olsen. De beste Nederlander werd Brian Bogers, de Eindhovenaar werd als zevende afgevlagd door landgenoot Bas Vaessen, de beste Belg was Julien Lieber die als elfde over de finish kwam voor Brent Vandoninck.
lees verder>>
De MXGP Entry-List GP Lombardije 2017.
vrijdag 23 juni 2017
In Ottobaino wordt de tweede GP van het seizoen in Italie verreden. De wedstrijd stond op de planning in Maggiora maar helaas krijgen de ‘groenen’ ook in Italie steeds meer macht. Daarom verhuist deze wedstrijd naar Ottobaino waardoor het de GP van Lombarije betreft. Hierbij de deelnemerslijst voor dit weekend met daarop Kevin Strijbos maar de Belg zal nog niet in actie komen. Jaap Corneth staat erbij maar zou volgens onze informatie ook nog niet wedstrijdfit zijn. Tim Gajser is terug, kan het weer schitteren zoals vorig jaar in Mantova?
lees verder>>
De MX2 Entry-List GP Lombardije 2017.
vrijdag 23 juni 2017
Na de zeer natte Grand Prix van Rusland reist het FIM Wereld Kampioenschap MX2 naar Ottobaino. Hierbij de deelnemerslijst voor de tweede GP op Italiaans grondgebied. Calvin Vlaanderen is teug van zijn polsblessure terwijl ook Davy Pootjes op de lijst staat. Hij zal niet in actie komen maar heeft inmiddels wel de motortraining hervat. Na een zware schouderblessure komt Jorge Zaragoza eindelijk weer in actie. Anton Gole maakt de overstap naar TM waar hij Samuele Bernardini voorlopig vervangt.
lees verder>>
Tim Gajser is er dit weekend weer bij!
donderdag 22 juni 2017
Na een goede maand rust keert Tim Gajser dit weekend terug in het FIM Wereld Kampioenschap MXGP. De Sloveen is door zijn afwezigheid in Frankrijk en Rusland terug gezakt naar de vijfde plaats in de tussenstand. De Honda-rijder raakte tijdens de GP van Duitsland geblesseerd, hij kwam tijdens de kwalificatie ten val en brak daarbij zijn schouderblad. De elfde GP van het seizoen wordt verreden op het circuit van Ottobaino, dat heeft de GP van Maggiora overgenomen door problemen met de vergunning.
lees verder>>
Hunter Lawrence loopt een rugblessure op!
donderdag 22 juni 2017
Afgelopen weekend is Hunter Lawrence geblesseerd geraakt aan zijn rug. De Suzuki-rijder kwam tijdens de ADAC MX Masters in Bielstein ten val. In eerste instantie leek de blessure mee te vallen, door aanhoudende pijn volgende er een tweede onderzoek. Daar kwam meer schade aan het licht, het Team Suzuki World MX2 heeft besloten de Australier dit weekend thuis te laten. Hetzelfde geldt voor Zach Pichon die in Rusland ten val kwam en daarbij een spier in zijn schouder blesseerde. In Ottobiano is Kevin Strijbos nog afwezig, tijdens de GP van Portugal verwacht de Belg terug achter het starthek te kunnen staan.
lees verder>>
De hoogtepunten vanuit Mount Morris 2017.
woensdag 21 juni 2017
De vierde wedstrijd van het LucasOil AMA Pro Motocross Kampioenschap werd verreden in Mount Morris. Blake Baggett is momenteel in bloedvorm en hij wist opnieuw te winnen! In de 250F-klasse ging de overwinning naar Jeremy Martin, de voormalig kampioen scoorde evenveel punten als Zah Osborne maar de overwinning in de tweede manche geeft hem de dagzege. Hierbij de hoogtepunten tijdens de ‘Red Bull High Point National’ met dank aan Promotocross.
lees verder>>
Rodriguez voor twee wedstrijden bij HRC!
woensdag 21 juni 2017
Vorige weekend berichtte Gatedrop.com over het aantrekken van Anthony Rodriguez door Team HRC-Martin Racing. Dat nieuws is vandaag bevestigd door Honda, de 22-jarige Rodriguez zal in Ottobiano en Agueda uitkomen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 als teamgenoot Michele Cervellin. Rodriguez kwam dit jaar op een Yamaha uit in het AMA Supercross Kampioenschap EastCoast waar hij als achtste eindigde. De Venzuelaan maakte op 13-jarige leeftijd de overstap naar de USA om professioneel motocrosser te worden. Een echte doorbraak kwam er tot heden echter nooit, kan hij indruk maken in het FIM Wereld Kampioenschap MX2?
lees verder>>
© 1998-2011 MXO.nl